top of page

Projecten

BIM Awards 2019
Zaandam spooroverbouwing
Travogebouw
Rokin parkeergarage

BIM Awards

2019

Bij het project “Spooroverbouwing Zaandam” komt BIM, als het gaat om bouw informatiemanagement, tot zijn recht. Gezien de aard, complexiteit en afwerkingsniveau van het project hebben wij tijdens de ontwerpfase met diverse disciplines te maken. Om te zorgen dat de juiste informatie bij de juiste persoon komt en dat de diverse ontwerpen op elkaar afgestemd zijn, was een intensieve samenwerking met dertien partijen. Met name staalbouwer Buiting machinebouw en staalconstructie en de architect, NUNC Architecten, hebben hierin een grote rol gespeeld.

Zaandam Spooroverbouwing en Fietsenstalling

Het project zorgt voor een verbinding tussen de standscentrum en de wijk gelegen aan de andere kant van het spoor. Het project bestaat uit verschillende delen. Bijzonderheden aan dit project was het aansluiten op bestaande delen en acute werkzaamheden die uitgevoerd moesten worden tijdens een trein vrije periode. Het gehele gebied waar de nieuwe Spooroverbouwing komt is geheel gescand met een 3D laser scanner. Hierna zijn alle modellen op de juiste positie in het model geplaatst. Door het project in een toekomstige status te veranderen borgen wij de risico’s die op kunnen treden tijdens de uitvoering hiervan.

Travogebouw

Voor Siemens Nederland maken wij het civiel en bouwkundig deel van het Trafogebouw. Siemens realiseert zelf de hoogspanningsinstallatie. Het transformatorgebouw bestaat uit een volledig onderkelderd gebouw wat op maaiveldniveau in de lengte is opgesplitst. In deze voor publiek toegankelijke gang is achter de transparante puiengevels de toegepaste techniek te zien.
De buitenzijde van het trafogebouw zal worden bekleed met een deels kinetische gevel die meebeweegt met de wind.

Anker 1
Anker 2
Anker 3

Rokin Ondergrondsparkeergarage

In hartje Amsterdam wordt een ondergrondse parkeergarage gebouw met daar een bijbehorende fietsenstalling ter plaatse van het metrostation Rokin. Deze ondergrondsparkeergarage beidt plaats voor ongeveer 290 voertuigen. Een grote uitdaging bij dit project was het inpassen en voldoen aan alle installatie eisen. Dit project is geheel van binnen gescand met een 3D laserscanner en vervolgens gemodelleerd, waardoor Hegeman al in een vroege stadium kan zien waar zij rekening mee moeten houden tijdens de uitvoering.

Anker 4
bottom of page