BIM Coördinatie

Bij het uitvoeren van een BIM-project wordt snel bekend wie het bouwkundig-, civiel-,  installatie- en constructiemodel gaan uitwerken. Deze worden aspectmodellen genoemd, een deel van het totale model.

De BIM-coördinator wordt ingezet om al deze aspectmodellen in elkaar te laten passen en zorgt ervoor dat de juiste persoon op het juiste moment de juiste informatie ontvangt. Hierdoor kan het bouwproces soepel doorlopen en daardoor faalkosten besparen. Ook begeleid en ondersteunt de BIM-coördinator het projectteam voor een gestructureerd verloop van het proces. De BIM-coördinator treedt op als een spin in het web.

hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash.jpg
bill-oxford--fGqsewtsJY-unsplash.jpg

BIM Regisseur

Een BIM Regisseur geeft sturing aan het BIM proces bij projecten, standaardiseer en helpt mee aan ontwikkelen van BIM processen,  begeleidt de implementatie van BIM binnen het gehele bedrijf, is verantwoordelijk voor de regie van het gehele BIM proces, van ontwerpfase tot en met de uitvoerings- en beheerfase, organiseert BIM overleggen, controleert de kwaliteit van de, door diverse partijen, aangeleverde BIM modellen, richting geven aan de uitwisseling en registratie van BIM modellen, draagt er zorg voor dat het model ook tijdens de realisatie up-to-date blijft, rapportages maken, ondersteunen van het projectteam en de werkvoorbereiders in het gebruik van het BIM model tijdens werkvoorbereiding en uitvoering.

BIM Implementatie

Faalkosten besparen en tegelijkertijd een bedrijfsspecifieke database bouwen voor uw toekomstige projecten? Wilt u ook de BIM-werkmethodiek in uw bedrijfsprocessen integreren en weet u niet wat er allemaal bij komt kijken?

Ik begeleid u stap voor stap.

ameen-fahmy-_gEKtyIbRSM-unsplash.jpg