top of page

BIM Coördinator

Een BIM Coordinator heeft een belangrijke rol in de uitvoering van projecten die gebruikmaken van bouwinformatie-management (BIM). Hier zijn enkele van de belangrijkste verantwoordelijkheden van een BIM-coordinator:

  1. BIM-strategie ontwikkelen: Een BIM Coordinator werkt samen met projectleiders en andere stakeholders om een ​​strategie voor BIM te ontwikkelen die aansluit bij de specifieke behoeften van het project.

  2. BIM-modellen beheren: Een BIM-coordinator is verantwoordelijk voor het beheer van de BIM-modellen voor het project, inclusief het bijwerken en samenvoegen van modellen die door verschillende disciplines zijn gemaakt.

  3. Werkprocessen bewaken: Een BIM-coordinator houdt toezicht op de werkprocessen van het project en maakt gebruik van BIM-tools om ervoor te zorgen dat het project efficiënt verloopt en aan de specifieke eisen voldoet.

  4. BIM-workflows coördineren: Een BIM-coordinator coördineert de workflows tussen de verschillende disciplines die betrokken zijn bij het project en zorgt ervoor dat de workflows soepel verlopen en aansluiten bij de strategie voor BIM.

  5. Technische begeleiding verlenen: Een BIM-coordinator biedt technische begeleiding aan de projectteams om ervoor te zorgen dat ze de juiste tools en methoden gebruiken voor BIM.

 

Een BIM Coördinator moet vaardigheden hebben in projectmanagement, communicatie en technologie, evenals een solide begrip van BIM tools en -methoden. Hij of zij moet ook een proactieve houding hebben en in staat zijn om snel te schakelen en beslissingen te nemen wanneer dat nodig is.

bottom of page